Historier

Samuel Plassmann

Plats: Lianatech Paris
Titel: Country Manager
Utbildning: Fransk-schweizisk masterexamen i internationell affärsutveckling och entreprenörskap

Efter mina studier arbetade jag på en digitalbyrå i Paris och med ett välkänt mjukvaruföretag. Jag letade efter en möjlighet i en mer internationell miljö och det var då jag hittade Liana Technologies via en rekryteringsbyrå.

Min roll på Liana är att utveckla vår affärsverksamhet i Frankrike och hjälpa mina kunder med sina projekt. Den mest intressanta delen av jobbet för mig är de inledande diskussionerna med kunden, där vi utarbetar en digital strategi baserad på Lianas verktyg. Detta gör det möjligt för mig att få en fullständig bild av deras mål.

Att arbeta hos Liana Technologies ger mig även utrymme att uppfylla mina personliga mål, vare sig det är med min webradio, mitt rockband eller med min passion för fransk fotboll. Alla mina kollegor har mycket specifika och starka passioner vilket är en styrka i vårt team.

Jenny Cederborg

Plats: Lianatech Stockholm 
Titel: PR Specialist
Utbildning: Nationalekonom, kandidatexamen

Mitt namn är Jenny och jag arbetar som PR-specialist på Lianas kontor i Stockholm. Min roll på Liana är att hantera PR-relatera frågor. Jag hjälper kunder att utvecka sin PR. Jag sköter även kontohantering, konsultation samt tar hand om myanställda och ser till att de lyckas väl.

Så snart jag fick min kandidatexamen i ekonomi vid Södertörns universitet började jag år 2018 jobba hos Liana som Account Manager. Tack vare min kunskap och mitt intresse för PR har jag tagit mer ansvar inom detta område och avancerat till PR-specialist. Det jag uppskattar mest med Liana är möjligheterna att växa och ta mer ansvar. Företaget har en bra atmosfär med högt i tak och god sammanhållning. 
Tack vare de flexibla arbetstiderna har jag möjlighet att spendera tid med min hund i skogen och träna ungdomar i judo.

Lite “fun fact” om mitt arbete på Lina är att det första egna kundmötet jag åkte på ledde till en deal.

Ilya Savkin

Plats: Lianatech HQ 
Jobbtitel: Junior Front-end Developer
Utbildning: Bachelor of Information Technology

Mitt namn är Ilya och jag arbetar som Front-end Developer i Global Projects-teamet i Uleåborg. I grund och botten kommer jag från St. Petersburg i Ryssland men flyttade till Finland för att studera på universitetet för tillämpad vetenskap i Uleåborg hösten 2015. Liana kom in i bilden då jag hörde talas om företaget via kompisar som fått praktikplats här. Jag ansökta om en position som Back-end Developer Trainee, fick det och började sedan arbeta i företaget i maj 2017.

Det jag gillar bäst med Liana är flexibiliteten som visas överallt. Jag kunde pausa min praktik för att göra ett studieutbyte och jag välkomnades tillbaka till företaget efter min tid utomlands. I takt med att jag fortsatte mina studier och min praktik insåg jag att jag hade en passion för front-end development. Så när jag kom tillbaka övergick jag till att arbeta med front-end. Jag är imponerad av att företaget tillåter mig att utvecklas i den riktning jag vill.

Atmosfären på kontoret är ganska informell, samtidigt som alla gör sitt arbete med professionalism. Eftersom jag tillbringar mina arbetsdagar med att bygga landningssidor, webbplatser och nyhetsbrevmallar med våra verktyg är det viktigt sak för mig att Liana-verktygen blir bättre hela tiden med ständiga uppdateringar och nya funktioner.

Den avslappnade atmosfären på Liana är inte begränsad till kontoret utan märks även på fritiden. Företagsfester är aldrig något man går på för att bara visa sin närvaro utan alla stannar och njuter av  tiden tillsammans med kollegor som även är vänner.

Heidi Pruikkonen

Plats: Lianatech HQ
Titel: Front-end Developer & Designer
Utbildning: Magisterexamen i engelsk filologi

Jag har en magisterexamen i engelsk filologi från Uleåborgs universitet och har även studerat grafisk design samt front-end-utveckling. Innan jag började arbeta på Liana Technologies arbetade jag som grafisk designer och projektassistent på Uleåborgs universitet. Jag har även arbetat med 3D-modellering i olika spelutvecklingsprojekt.


Första gången jag fick upp ögonen för Liana Technologies via en lokal rekryteringsevent. Jag fortsatte att studera kodning och skickade in en öppen ansökan som Front-end Developer & Designer. Några timmar senare fick jag en inbjudan till en arbetsintervju och började arbeta på Liana i oktober 2015.


För närvarande är alla våra kunders webbplatsprojekt intressanta eftersom att jag får möjlighet till nytänkade och testa nya saker i varje projekt. Det bästa med att arbeta på Liana är de flexibla arbetstiderna och mångsidiga arbetsuppgifterna. Jag skulle beskriva Liana Technologies som en öppen och internationell med högt tempo.

Vakanser

Lianacrew Instagram

We lovelovelove to get visits from our four-legged friends. This furball was even dressed for the occasion. #lianacrew
Simo and Juho, brothers from different mothers - styles in sync down to the socks. #lianacrew #bromance
Liana definitely recommends communal lunches. Here our Hong Kong team looking as happy as clams dining together.
The very artistic(ally dressed) Liana marketing team was featured in today’s @kaleva_fi 👩‍🎨👨‍🎨 Paint&Wine was a great choice for a team evening and the marketing room will get a new look as a result 🖼 @paintandwine.fi #lianacrew
This morning we had a full house in our Hong Kong event where a panel of marketing experts, including our CEO Samuli Tursas, discussed Marketing in 2020 and beyond. #lianaevents
This morning about 20 Liana bikes got all geared up for winter by @oulunspecialbike ❄️🚲 Liana encourages its employees to cycle throughout year by providing facilities for storing bikes and by events like today’s. #wintercycling #lianacrew
This morning we got a chance to host @mothersinbusinessoulu members at our Oulu HQ. #Lianacrew shared their stories what it is like to be a working mom at Liana including our Sales Director @piakangas1 . Thank you for stopping by @mothersinbusinessoulu ! ❤️#mothersinbusiness
🍂 Clothing twins spotted at Oulu city center #lianacrew