Historier

Samuel Plassmann

Plats: Lianatech Paris
Titel: Country Manager
Utbildning: Fransk-schweizisk masterexamen i internationell affärsutveckling och entreprenörskap

Efter mina studier arbetade jag på en digitalbyrå i Paris och med ett välkänt mjukvaruföretag. Jag letade efter en möjlighet i en mer internationell miljö och det var då jag hittade Liana Technologies via en rekryteringsbyrå.

Min roll på Liana är att utveckla vår affärsverksamhet i Frankrike och hjälpa mina kunder med sina projekt. Den mest intressanta delen av jobbet för mig är de inledande diskussionerna med kunden, där vi utarbetar en digital strategi baserad på Lianas verktyg. Detta gör det möjligt för mig att få en fullständig bild av deras mål.

Att arbeta hos Liana Technologies ger mig även utrymme att uppfylla mina personliga mål, vare sig det är med min webradio, mitt rockband eller med min passion för fransk fotboll. Alla mina kollegor har mycket specifika och starka passioner vilket är en styrka i vårt team.

Jenny Cederborg

Plats: Lianatech Stockholm 
Titel: PR Specialist
Utbildning: Nationalekonom, kandidatexamen

Mitt namn är Jenny och jag arbetar som PR-specialist på Lianas kontor i Stockholm. Min roll på Liana är att hantera PR-relatera frågor. Jag hjälper kunder att utvecka sin PR. Jag sköter även kontohantering, konsultation samt tar hand om myanställda och ser till att de lyckas väl.

Så snart jag fick min kandidatexamen i ekonomi vid Södertörns universitet började jag år 2018 jobba hos Liana som Account Manager. Tack vare min kunskap och mitt intresse för PR har jag tagit mer ansvar inom detta område och avancerat till PR-specialist. Det jag uppskattar mest med Liana är möjligheterna att växa och ta mer ansvar. Företaget har en bra atmosfär med högt i tak och god sammanhållning. 
Tack vare de flexibla arbetstiderna har jag möjlighet att spendera tid med min hund i skogen och träna ungdomar i judo.

Lite “fun fact” om mitt arbete på Lina är att det första egna kundmötet jag åkte på ledde till en deal.

Ilya Savkin

Plats: Lianatech HQ 
Jobbtitel: Junior Front-end Developer
Utbildning: Bachelor of Information Technology

Mitt namn är Ilya och jag arbetar som Front-end Developer i Global Projects-teamet i Uleåborg. I grund och botten kommer jag från St. Petersburg i Ryssland men flyttade till Finland för att studera på universitetet för tillämpad vetenskap i Uleåborg hösten 2015. Liana kom in i bilden då jag hörde talas om företaget via kompisar som fått praktikplats här. Jag ansökta om en position som Back-end Developer Trainee, fick det och började sedan arbeta i företaget i maj 2017.

Det jag gillar bäst med Liana är flexibiliteten som visas överallt. Jag kunde pausa min praktik för att göra ett studieutbyte och jag välkomnades tillbaka till företaget efter min tid utomlands. I takt med att jag fortsatte mina studier och min praktik insåg jag att jag hade en passion för front-end development. Så när jag kom tillbaka övergick jag till att arbeta med front-end. Jag är imponerad av att företaget tillåter mig att utvecklas i den riktning jag vill.

Atmosfären på kontoret är ganska informell, samtidigt som alla gör sitt arbete med professionalism. Eftersom jag tillbringar mina arbetsdagar med att bygga landningssidor, webbplatser och nyhetsbrevmallar med våra verktyg är det viktigt sak för mig att Liana-verktygen blir bättre hela tiden med ständiga uppdateringar och nya funktioner.

Den avslappnade atmosfären på Liana är inte begränsad till kontoret utan märks även på fritiden. Företagsfester är aldrig något man går på för att bara visa sin närvaro utan alla stannar och njuter av  tiden tillsammans med kollegor som även är vänner.

Heidi Pruikkonen

Plats: Lianatech HQ
Titel: Front-end Developer & Designer
Utbildning: Magisterexamen i engelsk filologi

Jag har en magisterexamen i engelsk filologi från Uleåborgs universitet och har även studerat grafisk design samt front-end-utveckling. Innan jag började arbeta på Liana Technologies arbetade jag som grafisk designer och projektassistent på Uleåborgs universitet. Jag har även arbetat med 3D-modellering i olika spelutvecklingsprojekt.


Första gången jag fick upp ögonen för Liana Technologies via en lokal rekryteringsevent. Jag fortsatte att studera kodning och skickade in en öppen ansökan som Front-end Developer & Designer. Några timmar senare fick jag en inbjudan till en arbetsintervju och började arbeta på Liana i oktober 2015.


För närvarande är alla våra kunders webbplatsprojekt intressanta eftersom att jag får möjlighet till nytänkade och testa nya saker i varje projekt. Det bästa med att arbeta på Liana är de flexibla arbetstiderna och mångsidiga arbetsuppgifterna. Jag skulle beskriva Liana Technologies som en öppen och internationell med högt tempo.

Vakanser

Lianacrew Instagram

Yesterday evening we had our much-awaited Helsinki officewarming party in suitable fashion for these times - fully remotely. We had shipped some wine to the registrants and our Sales Director Simo did a tour of the stunning Suomitalo facilities. Even though this was an unprecedented way of having this type of party, the #lianacrew did so well. And it’s good we have this thing called Kalsarikännit in Finland. If not familiar, look it up 😉 #remoteparty
Liana home office series continues with creative standing desk solutions. #lianacrew #remotework
Companions aside, one might also find obstacle courses while working from home. #lianacrew #remotework
One might have all sorts of companions while working from the home office. They may require one’s attention from time to time. #lianacrew #remotework
The home office series continues with mobile team lead Juuso’s remote work space in Helsinki. He is literally working in the middle of lianas. #lianacrew #remotework
The majority of #lianacrew is currently working remotely. And the diversity of home offices is plentiful. Hannu had to set up a side table since the tomato babies have taken over the sunny work desk. Btw, check out our designer Edi’s tips for remote work in our story highlights. ☀️💻
Follow insta story takeovers from different #lianacrew members! The first takeover comes from Edi who works as a Web/UI Designer at Liana (and is a talented graphic designer 👩‍🎨)
This week, this trio of gentlemen started in the #lianacrew. Harri on the left actually made a comeback and will be focused on webinars, podcasts and other audiovisual material. Joel and Aleksi will be strengthening our sales team. Welcome to the crew!